Embléma Magyar Teozófiai Társulat
 
Kezdőoldal
HírekA Teozófiáról rövidenA teozófiáról bővebbenA Teozófiai TársulatA Társulat alosztályaiA társulat jelvényeA Teozófia nagy tanítóiCentenáriumi oldalHonlapajánlóTeozófiai kiadványok
Felhasználónév:

Jelszó:

 

  

Tisztelt Látogató!

Köszönjük, ha
személyi jövedelemadója 1%-át Társulatunknak ajánlja fel.

Az így befolyt összeget
új könyvek kiadására fordítjuk.
Adószámunk:

19672414-1-42

 

 

 

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2019. 05. 25-én  elhangzott  négy előadás hangfelvételei és diái.
2019. május. 30.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  Clara M. Codd: Teozófia nagyon kicsi gyerekeknek című kis könyvének a fordítása. A szerző ovodás korú gyerekeknek mesél a világ dolgairól teozófiai megközelítésből.

2019. május 05.

                                                                                             o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2019. 03. 23-án  elhangzott  négy előadás hangfelvételei és diái.
2019. április. 11.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  G.S. Arundale: Kundalini - okkult tapasztalás című kis könyvének a fordítása. A szerző a Teozófiai Társulat harmadik elnöke volt.

2019. március 24.

                                                                                             o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  Jenny Baker: A testvériség valódi jelentése című előadásának a fordítása. Az előadás az Angol Teozófiai Társulat nyári iskolájában hangzott el 2018 augusztusában, az előadó az Angol Társulat elnöknője.

2019. március 05.

                                                                                             o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2019. 01. 26-én  elhangzott  négy előadás hangfelvételei és diái.
2019. január. 30.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  David Pratt: UFO-k: A pszichikus dimenzió című részletes tanulmányának a fordítása. Az utóbbi időben nagyon sokan kérdezik, hogy a teozófiai alaptanítások tükrében hogyan lehet értelmezni az UFO-jelenségeket. A tanulmány ezt a kérdést járja minden irányból körbe.

2019. január 27.

                                                                                             o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  G. de Purucker: Az ezotéria aranyszabályai című könyvének a fordítása. A mű nagyon sok kiadást ért meg, a teozófia életmód oldalához tartozik. Tanácsokat ad, hogy milyen gondolkodásmódot, attitűdöt érdemes kialakítani szellemi fejlődésünk érdekében.

2019. január 13.

                                                                                             o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2018. 11. 17-én  elhangzott  négy előadás hangfelvételei és diái.
2018. november. 22.

o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a kauzális test témaköréhez köthető  három előadás hangfelvételei és diái.
2018. október. 22.

o--o

Megjelent Társulatunk 2018-as új könyve, H. P. Blavatsky Titkos Tanításának VIII. utolsó kötete, aminek az alcíme: Útmutatások. További részletek a Teozófiai kiadványok menüpont alatt.

Részlet a könyv fülszövegéből: „Van egy különös törvény az okkultizmusban, amelyet évezredek tapasztalata bizonyít és igazol, és meg is nyilvánult szinte minden esetben, amióta a Teozófiai Társulat létezik. Amint valaki elkötelezi magát, bizonyos okkult hatások következnek be. Természetesen elsőként az ember természetében rejlő minden szunnyadó a felszínre kerül: hibái, szokásai, képességei vagy elfojtott vágyai, legyenek akár jók, rosszak vagy közömbösek.”

2018. október. 19.

                                                                                    o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  H.P. Blavatsky: Kulcs a teozófiához című könyvének a fordítása. Régi adósságunkat törlesztettük ezzel, hiszen ez a könyv világszerte az egyik legolvasottabb Blavatsky-mű, amely megismerteti az olvasót az ősi bölcsesség alapvető tanításaival, és megmutatja szerepét a modern világban.

2018. július 31.

                                                                                             o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2018. 06. 16-án  elhangzott  két előadás hangfelvételei és diái.
2018. június. 27.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  David Pratt: Pszichikai hadviselés című tanulmányának fordítása.

2018. május 08.

o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2018. 04. 14-én  elhangzott  két előadás hangfelvételei és diái.
2018. április. 19.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, elkészült  David Pratt: Asztrális testek című tanulmányának fordítása.

2018. március 12.

o--o

Felkerültek a letölthető, meghallgatható előadások közé a 2018. 02. 23-án  elhangzott  két előadás hangfelvételei és diái.
2018. február. 25.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünkben módosítottuk  H.P. Blavatsky: Titkos Tanítás VIII. Útmutatások című művét. A kiadásra előkészített, végleges szöveg olvasható, magyar nyelvű ábrákkal. Könyv formában 2018 őszén tervezzük kiadni. Ez a Titkos Tanítás utolsó része, immár a teljes mű olvasható magyarul.

2017. december 27.

o--o

Olvasnivalók gyűjteményünk új irodalommal gyarapodott, felkerült  Jenny Baker: A Bölcsesség koronaékszere című előadásának szövege. Jenny Baker az angol Teozófiai Társulat elnöke, az előadása pedig 2017. augusztusában, Barcelonában, az EFTS kongresszuson hangzott el. A témája Shankaracharya azonos című tanításának ismertetése, aki H.P.B. szerint Buddha egyfajta inkarnációja volt, és a hagyomány szerint Kuthumi Mester az ő tanítványa volt.

2017. december 27.

o--o