Az egyik legmisztikusabbnak mondható teozófiai írás a „Világosság az ösvényen”. Értékes gyöngyszem az ősi bölcsesség tanulmányozói és a spirituális úton haladók számára. „Keresd meg az utat” – ez az előadás címe. Négy látszólag jelentéktelen szó. Ám ne siess tovább, állj meg és gondolkozz egy pillanatig a jelentésén. „Vigyázz, mert az utat az útért önmagáért kell keresni, nem pedig azért, hogy te járj rajta…” Az előadás a szöveg burkolt jelentésének felfejtésében igyekszik segítséget nyújtani.

 

Megjelent Társulatunk 2020 évi új könyve, Vic Hao Chin: Self-Transformation - Személyiségünk átalakítása címmel. A részleteket a Könyvek menüben találják.

Tisztelt Látogató!

Szeretettel üdvözlöm a Magyar Teozófiai Társulat megújult honlapján. Igyekeztünk - igyekszünk minden 1907 óta keletkezett magyar nyelvű könyvet, cikket, előadást a nagy nyilvánosság elé tárni. Jó kalandozást kívánok, és ne feledje, Társulatunk 113 éve nyitva áll mindazok számára, akik elfogadják a célkitűzéseit, és úgy érzik, érdemes ezeket az ismereteket megosztani másokkal.

Szabari János (elnök)

Új irodalommal gyarapodott az Olvasnivaló gyűjteményünk, Adelaide Gardner: Meditáció haladóknak című könyvével. 2020-08-28

A 2020. szeptember 26-án tartott három nyilvános előadás hanganyaga és diái megtalálhatók a Tanulás Csarnoka/Hangfelvételek és Diabemutatók menüpont alatt, a youtube videók elkészítése folyamatban van.

Tisztelt Érdeklődők!

A járványügyi korlátozások miatt a november 21-re tervezett előadásokat a tervezett helyszínen nem tudjuk megtartani. Azonban az előadásokat Zoom-meeting formájában 3 egymást követő szombaton megtartjuk, amikhez bárki csatlakozhat. A részletekért kérjük, tekintsék meg a facebook oldalunkat. 

 

Elgondolkodott-e már azon, miért van a világban annyi vírustagadó és oltásellenes? Biztos, hogy mindenki csaló, vagy ostoba megtévesztett? Mire alapozzák furcsa nézeteiket? Biztos, hogy a kormányok jól kezelik a COVID-19 helyzetet? Ha kíváncsi ezekre a kérdésekre, olvassa el David Pratt: Ózon, influenza és a betegség okai című tanulmányát, amit az Olvasnivalók között talál.

A Zoom-on tartott 2020. november 21-i nyilvános előadás (Reinkarnáció és asztrológia), a 2020. november 28-i nyilvános előadás (Teozófiai gyakorlatok a mindennapokban), valamint a 2020. december 12-i nyilvános előadás (A lélek sötét éjszakája) videofelvétele megtalálható Társulatunk youtube-csatornáján. 

2020. december 14.

Tisztelt Érdeklődők!

A járványügyi korlátozások miatt a Zoom-meeting formájában megtartott nyilvános előadásaink következő eseménye 2020. december 12-én lesz, Szabari János előadása "A lélek sötét éjszakája" címmel. Regisztráció a teozofia.zoom@gmail.com címen. A részletekért kérjük, tekintsék meg a facebook oldalunkat. 

2020. nivember 30.

A megvalósulás fázisába lépett a Teozófia folyóirat 1912-től az utolsó számáig történő digitalizálási projektünk. Elsőként az 1914-es évfolyam számainak .pdf változatát találják meg az Olvasnivalók között (az oldal tetején). Jó búvárkodást kívánunk.

2020. november 23.