Teozófiai panoráma
Reicher László
200 oldal
2000 Ft/db
Teozófiai panoráma

  Ez a könyv a szerző sok évtizedes teozófiai tanulmányainak és az azok alapján tartott sok-sok előadásának összefoglalása. Olyan kérdésekkel foglalkozik és kísérel meg rájuk választ adni, mint:

   Mi az ősi bölcsesség? Mi az okkultizmus, az ezotéria, melyek a misztériumok, mi a mágia? Mi az ember lényege, helye és feladata a kozmosz egészében? Hogyan fejlődhet, tökéletesedhet az ember? Hogyan működik a sors (a karma) és a periodicitás, az újraszületés (a reinkarnáció) törvénye? Mi van a halál után? Véletlenek sora, vagy egy intelligens terv szerint működő világ részesei vagyunk-e? Kik a megvilágosodottak és mi a megvilágosodás útja?

   A könyvben érintett területek ismertetése csak kiindulásként szolgálhat az ősi, időtlen bölcsesség alaposabb megismerése felé. A benne leírtakból az olvasó csak azt fogadja el tényként, amit ésszerűnek lát. A többit vegye feltételezésnek, elméletnek, javaslatnak, ami mások kutatásai alapján tárul elénk.

   A szerző a Magyar Teozófiai Társulat elnökeként is rengeteget dolgozott, nemcsak előadásokat tartott, hanem könyveket fordított és adott ki. Súlyos betegsége már megakadályozta abban, hogy előadásai anyagát könyv formájában is sajtó alá rendezze. Kötelességünknek éreztük tehát, hogy emléke előtt azzal is tisztelegjünk: igényes kivitelben jelentetjük meg szellemi hagyatékát.