A kauzális test
Powell, Arthur E.
381 oldal
2700 Ft/db
A kauzális test

 A kauzális test - Arthur E. Powell életműsorozatának negyedik kötete. Míg az éterikus, asztrális és mentális testeink csak egy emberi testet-öltésen át léteznek, vagyis halandók, ad-dig a kauzális vagy oki test az ember fejlődésének teljes időtartama alatt megmarad, sok testet öltésen keresztül, ezért gyakorlatilag halhatatlan. Ebben a könyvben már nemcsak a személyiség alsó eszközeit tanulmányozhatjuk, hanem nézőpontunkat felemelhetjük az "igazi" emberhez, a felső Én-hez, és még tovább.

  Hogyan született és alakult ki a kauzális test? Miből és hogyan emelkedett ki a meg-nyilvánult élet minden formája? Mik azok a csoportlelkek, hogyan fejlődik bennük fokozatosan az élet, és mikor következik be az egyéniesülés, a lélek megszületése? Részletesen meg-ismerkedhetünk az Én működésével és tulajdonságaival, azzal az Én-nel, aki a kauzális test lakója, aki a reinkarnációk során kivetíti magából az egymásra következő életekben testet öltő személyiségeket, majd begyűjti azok tapasztalatait. Megtudhatjuk a könyvből, hogy milyen is valójában az Én és a személyiség viszonya, valamint az Én kapcsolata "mennyei atyjával", a Monáddal.

  A Powell sorozat következő, ötödik kötete összefoglalja mindazt, amit az ősi bölcsesség a Naprendszerünkről, valamint az emberiség megszületéséről, fejlődésének múltjáról és jövőjéről tanít.