Gyakorlati okkultizmus
Blavatsky, Helena Petrovna
204 oldal
3200 Ft/db
Gyakorlati okkultizmus

 Kevés olyan ember van, akit annyi mendemonda, félreértés vagy szándékos félreértelmezés övezne, mint e kötet szerzőjét, Helena Petrovna Blavatskyt. Ma az "ezoterikus irányzatok anyja"-ként emlegetik őt, hiszen az okkultizmus - mai szóval ezotéria - filozófiai alapjait az ő munkáiból ismerte meg a nyugati civilizáció. Életének fő műve, "A Titkos Tanítás" ott volt a XX. század legnagyobb tudósának, Albert Einsteinnek az éjjeliszekrényén, mint mindennapi olvasmány, amelyből a zseni alapeszméket merített.

Az ebben a válogatásban szereplő HPB munkák, a "Gyakorlati okkultizmus" és "Az ezoterikus filozófia alapjai" a korábbi kiadások újrafordított változatát tartalmazzák. "A Rossz eredete" és a "Vallás-e a teozófia" című művek először látnak magyarul napvilágot. Az összeállítás segítségével az olvasó tisztázhatja magában azokat az alapvető kérdéseket, amelyekkel a szellemi fejlődés útján elinduló keresőnek előbb-utóbb szembe kell néznie.

Blavatskyné, a modernkori teozófia egyik alapítója, nem könnyen elsajátítható trükköket és varázsformulákat tanít, hanem felismerteti az olvasóval, hogy magán a törekvőn múlik saját szellemi fejlődése. Műveinek tanulmányozása a "bevett", megszokott gondolkodásmód kitaposott ösvényéről a járatlan utak, más gondolkodási irányok és még fel nem tárt lehetőségek felé irányítja a kereső figyelmét.