Ennyi ideje tag

1 év

Tisztelt Látogató!


Örülünk, hogy honlapunk felkeltette érdeklődését. Az alábbi fórumot azért hoztuk létre, hogy teret nyissunk az olvasottak megbeszélésének, hogy esetleges kérdéseit bárki nyilvánosan feltehesse és hogy azokra, valamint általában a teozófiára vonatkozó kérdéseire választ kapjon.
Igyekszünk a hozzászólásokra rövid időn belül legjobb ismereteink és jelenlegi tudásunk szerint választ adni, de szívesen vesszük építő jellegû hozzászólását is. Kérjük, hozzászólásai megfogalmazásánál kerülje a személyeskedést, tartsa tiszteletben a vélemény szabadságát, és ne tekintse fórumunkat reklám-lehetőségnek. Ilyen esetekre a moderáció jogát fenntartjuk.
Kérjük, tekintse fórumunkat a sajátjának és érezze otthon magát.

Ennyi ideje tag

51 év 2 hónap
Permalink

Tisztelt János!

Köszönöm az infót, és majd jelentkezem.

Tisztelettel:István

 

Ennyi ideje tag

7 hónap 3 hét
Permalink

Kedves István!

A "Könyveink" menüpont alatt található könyvek azok, amiket nyomtatott formában meg lehet vásárolni, az "Olvasnivalók" alatt található könyvek, tanulmányok, cikkek nincsenek kinyomtatva - ezeket csak letöltheti, és igény szerint kinyomtathatja magának.. A könyveinket forgalmazza a Líra és a Bookangel (szegedi könyvkereskedő) is, de ők természetesen más fogyasztói árat alkalmaznak, mint mi. A mi árainkat az egyes könyveknél láthatja. A könyvek megrendelhetők a könyves oldal tetején olvasható e-mail címen vagy telefonszámon. Vidékre csak utánvéttel tudjuk postázni, ami a jelenlegi postai árak mellett kb. 2500 Ft a csomag nagyságától szinte függetlenül. De természetesen a könyvek is letölthetők, ha valakinek arra van igénye.

Üdvözlettel: János

Ennyi ideje tag

51 év 2 hónap
Permalink

Tisztelt Szabari János!

Szegedről,Vass István vagyok. Két hete bukkantam rá  a Társulat honlapjára, ami megfogott. Bár nem volt teljesen ismeretlen számomra, amit találtam. Szeretnék behatóbban tájékozódni,okosodni. A honlapot könnyen hozzáférhetővé tettem. Kérdésem az lenne,biztosan lesz több is, hogy az olvasnivalók közt talált könyvekhez hogyan lehet hozzájutni. Meglehet vásárolni, és hol,vagy ki kell nyomtatni. A többi kérdésem előtt, szeretnék jobban belemélyedni, Teozófia világába.

Tisztelettel és Köszönettel: Vass István

 

Ennyi ideje tag

7 hónap 1 hét
Permalink

Köszönjük a tájékoztatást!  Ez a könyv még megmaradt a feloszlatáskori könyvtárból. Az akkori szokás szerint ez is egy kivonat, a címlapon ugyan AB fotójával, de a belső címlapján a cím alatt:  „Annie Besant, C. Jinarajadasa, C.W. Leadbeater, Dr. Arundale tanításaiból és azok nyomán” – és hozzá:
          „Bokrétába kötöttem a leszedett virágokat, / Magaméból csak a szálat adtam hozzá, / Ami összefűzi.” – Pollány Zoltánné
   Az egyes rész-témák:
      Bevezetés (1929. március hó) – Evolúció. Istenfogalom – Az Élet törvényszerűsége – Mesterek – Gondolaterők – Fizikai halálunk utáni életeink – Aszkézis – Művészet. Szépség – Vegetárizmus – Hazafiság – Tudományok – Társadalmi problémák – Nevelés – Vallások – Meditálás – Az Ösvény – Világtanítók
   A záró mondat: „… a Világtanító itt van …” - ehhez egy megjegyzés: a könyvet 1929. tavaszán adták ki, és abban az évben nyáron oszlatta fel Krishnamurti az akkor 40.000 tagot számláló Keleti Csillagrendet…

Údv M. Tamás.

Ennyi ideje tag

51 év 2 hónap
Permalink

Üdv!

Tudtommal ez a kötet nem volt elérhető a könyvtáratokban, most azonban megvásárolható az alábbi linken. Igazi ritkaság-

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Annie_Besant_Az_elet_problemai_Teozof&type=10&id=2106673772

 

Ennyi ideje tag

7 hónap 3 hét
Permalink

Kedves "kereső"!

Őszintén szólva eszünkbe sem jutott, hogy a korábbi honlapok fórumainak tartalmát valahogyan áthozzuk ide is. Bár nem vagyok szakember, azt látom, hogy a jelenlegi honlap teljesen más elveken épül fel, mint a korábbiak, tehát a dolog nem megy egyetlen mozdulattal. Meg fogom kérdezni a webmestert, de ígérni nem tudok semmit.

Üdvözlettel: János

Ennyi ideje tag

51 év 2 hónap
Permalink

Sziasztok! 

Nagyon kellemes az új oldal, különösen tetszik hogy grafikus felhasználói felület is rendelkezésre áll itt a fórumban, így nem kell a HTML nyelvet ismerni ha formázott szöveget szeretnénk közölni. A jobb oldali Fórum, Facebook és YouTube oldalakra átirányító ikonok is jópofák nagyon. :) Egyedül a régi fórumhozzászólásokat nem találom, esetleg közvetlenül az oldalról hozzá lehet férni a régi fórumokhoz? Wayback Machine-nel szerencsére megvannak a régi oldalak is, pl a 2009.02.27-2010.08.04. közöttiek is le vannak ott mentve. Lesz rá mód esetleg a jövőben hogy közvetlenül az oldalról megnyithassuk őket? 

Még egyszer gratulálni szeretnék, meglett a kemény munka gyümölcse! :)

Üdv, 

k

Ennyi ideje tag

51 év 2 hónap
Permalink

Sziasztok Adrienn/János!

 

Nagyon klassz az új honlap! Gratulálok.  Csak pár pillantást vetettem még rá, de a részletes tanulmányozás sem fog elmaradni.

Ennyi ideje tag

7 hónap 3 hét
Permalink

Hosszú idő után ismét működik a Magyar Teozófiai Társulat fóruma - immár megújult honlapunkon. Várjuk az érdeklődő kérdéseket. 

Üdvözlettel: Szabari János

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.