Ennyi ideje tag

11 hónap

Tisztelt Látogató!


Örülünk, hogy honlapunk felkeltette érdeklődését. Az alábbi fórumot azért hoztuk létre, hogy teret nyissunk az olvasottak megbeszélésének, hogy esetleges kérdéseit bárki nyilvánosan feltehesse és hogy azokra, valamint általában a teozófiára vonatkozó kérdéseire választ kapjon.
Igyekszünk a hozzászólásokra rövid időn belül legjobb ismereteink és jelenlegi tudásunk szerint választ adni, de szívesen vesszük építő jellegû hozzászólását is. Kérjük, hozzászólásai megfogalmazásánál kerülje a személyeskedést, tartsa tiszteletben a vélemény szabadságát, és ne tekintse fórumunkat reklám-lehetőségnek. Ilyen esetekre a moderáció jogát fenntartjuk.
Kérjük, tekintse fórumunkat a sajátjának és érezze otthon magát.

Ennyi ideje tag

5 hónap 3 hét
Permalink

Köszönjük a tájékoztatást!  Ez a könyv még megmaradt a feloszlatáskori könyvtárból. Az akkori szokás szerint ez is egy kivonat, a címlapon ugyan AB fotójával, de a belső címlapján a cím alatt:  „Annie Besant, C. Jinarajadasa, C.W. Leadbeater, Dr. Arundale tanításaiból és azok nyomán” – és hozzá:
          „Bokrétába kötöttem a leszedett virágokat, / Magaméból csak a szálat adtam hozzá, / Ami összefűzi.” – Pollány Zoltánné
   Az egyes rész-témák:
      Bevezetés (1929. március hó) – Evolúció. Istenfogalom – Az Élet törvényszerűsége – Mesterek – Gondolaterők – Fizikai halálunk utáni életeink – Aszkézis – Művészet. Szépség – Vegetárizmus – Hazafiság – Tudományok – Társadalmi problémák – Nevelés – Vallások – Meditálás – Az Ösvény – Világtanítók
   A záró mondat: „… a Világtanító itt van …” - ehhez egy megjegyzés: a könyvet 1929. tavaszán adták ki, és abban az évben nyáron oszlatta fel Krishnamurti az akkor 40.000 tagot számláló Keleti Csillagrendet…

Údv M. Tamás.

Ennyi ideje tag

51 év
Permalink

Üdv!

Tudtommal ez a kötet nem volt elérhető a könyvtáratokban, most azonban megvásárolható az alábbi linken. Igazi ritkaság-

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Annie_Besant_Az_elet_problemai_Teozof&type=10&id=2106673772

 

Ennyi ideje tag

6 hónap 1 hét
Permalink

Kedves "kereső"!

Őszintén szólva eszünkbe sem jutott, hogy a korábbi honlapok fórumainak tartalmát valahogyan áthozzuk ide is. Bár nem vagyok szakember, azt látom, hogy a jelenlegi honlap teljesen más elveken épül fel, mint a korábbiak, tehát a dolog nem megy egyetlen mozdulattal. Meg fogom kérdezni a webmestert, de ígérni nem tudok semmit.

Üdvözlettel: János

Ennyi ideje tag

51 év
Permalink

Sziasztok! 

Nagyon kellemes az új oldal, különösen tetszik hogy grafikus felhasználói felület is rendelkezésre áll itt a fórumban, így nem kell a HTML nyelvet ismerni ha formázott szöveget szeretnénk közölni. A jobb oldali Fórum, Facebook és YouTube oldalakra átirányító ikonok is jópofák nagyon. :) Egyedül a régi fórumhozzászólásokat nem találom, esetleg közvetlenül az oldalról hozzá lehet férni a régi fórumokhoz? Wayback Machine-nel szerencsére megvannak a régi oldalak is, pl a 2009.02.27-2010.08.04. közöttiek is le vannak ott mentve. Lesz rá mód esetleg a jövőben hogy közvetlenül az oldalról megnyithassuk őket? 

Még egyszer gratulálni szeretnék, meglett a kemény munka gyümölcse! :)

Üdv, 

k

Ennyi ideje tag

51 év
Permalink

Sziasztok Adrienn/János!

 

Nagyon klassz az új honlap! Gratulálok.  Csak pár pillantást vetettem még rá, de a részletes tanulmányozás sem fog elmaradni.

Ennyi ideje tag

6 hónap 1 hét
Permalink

Hosszú idő után ismét működik a Magyar Teozófiai Társulat fóruma - immár megújult honlapunkon. Várjuk az érdeklődő kérdéseket. 

Üdvözlettel: Szabari János

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.